WarRoom

Team Obama gaat over lijken

09-08-2012 17:31

Zie hier het smerigste spotje tot nu toe van deze verkiezingen. Die twijfelachtige eer gaat naar de pro-Obama Super PAC Priorities USA.  De suggestie is dat Mitt Romney verantwoordelijk is voor de dood van de vrouw van een metaalbewerker die door Romneys Bain Capital zijn baan en zijn zorgverzekering verloor. Erger nog dan de kwestie of je een CEO de dood van de vrouw van een fabrieksarbeider in de schoenen kan schuiven is dat er niks van het verhaal kloptRomney ging niet meer over het reilen en zeilen van Bain Capital toen de beste man ontslagen werd, maar was bezig met de Spelen in Salt Lake City. Daarnaast had de vrouw al een ziektekostenverzekering via haar eigen werkgever, en was dus niet afhankelijk van Joe Soptic, de man waar het allemaal om draait. Haar dood vond uiteindelijk plaats in 2006, vele jaren na het bewuste ontslag in 2001. En dat Mitt Romney niets om haar tragische dood zou geven..? Tja. De Obama campagne zegt er niks mee te maken te hebben, maar dat is niet helemaal terecht.

http://www.youtube.com/watch?v=Nj70XqOxptU&feature=player_embedded

Een Super PAC opereert ‘onafhankelijk’, dat is de bedoeling. Bill Burton, de senior strateeg van Priorities USA, is echter geen onbekende van president Obama. In de vorige campagne was hij zijn nationale woordvoerder, en ook in het Witte Huis heeft hij een dergelijke functie gehad. Terwijl Burton op de grill gaat bij CNN’s Wolf Blitzer, ontkent hij dat ze met het spotje Mitt Romney van dood door schuld wilden betichten. Niet heel overtuigend.

Oneerlijk
Niet alleen het waarheidsgehalte van het spotje zelf laat te wensen over, ook de reactie van Obama’s officiele campagneteam is niet helemaal eerlijk. Ze zouden er niets mee te maken hebben en weten zogenaamd nergens wat van af. Maar dezelfde Joe Soptic verscheen ook in een spotje van de officiele Obama campagne, waarin Romney en de zijnen vampiers genoemd worden.

http://www.youtube.com/watch?v=yhQlnx1NSUw&feature=player_embeddedk

En in mei figureerde Joe Soptic ook al in een conference call van Obama For America met hetzelfde verhaal.

En diezelfde Stephanie Cutter die hierboven Joe bedankt voor zijn verhaal (afgedraaid als een robot, dat wel) stelt op CNN nu in ene dat ze niets van het verhaal van zijn vrouw afweet. En het spotje veroordelen gaat hem ook niet worden. Wie had dat gedacht, Team Obama gaat over lijken.

Het gewraakte spotje zal gelanceerd worden in vijf battle ground states. De Super PAC zal daar maar liefst 20 miljoen dollar voor vrijmaken.