WarRoom

Bush Sr. voor Romney (VIDEO), Gingrich’ suikeroom ziet einde, Kerry waarschuwt voor swiftboating Obama

30-03-2012 10:00

Het kan niet op voor Mitt Romney. Nadat Tea Party lieveling Marco Rubio, de populaire latino senator uit Florida, zijn steun voor hem uitsprak, heeft Romney ook een officiële endorsement binnen van oud president George H. W. Bush. En er komt meer goed nieuws aan. Het wordt steeds duidelijker dat de race voorbij is en het Republikeinse establishment zich achter de onvermijdelijke kandidaat schaart.

Paul Ryan laat Santorum weten: endorsement voor Romney
Een bron bij bij Buzz Feed heeft verklaard dat de staf van Afgevaardigde Paul Ryan uit Wisconsin Rick Santorum gisteren alvast heeft laten weten dat er dit weekend een endorsement aankomt voor Mitt Romney. Paul Ryan is de voorzitter van de begrotingscommissie in het Congres, en de poster boy van de anti-spending movement in de Republikeinse Partij. Eerder deze maand sprak Romney op zijn beurt al zijn steun uit voor het controversiële 2013 begrotingsplan van Ryan, dat het hoogste belastingtarief verlaagt en bezuinigt op overheidsprogramma’s als Medicare (zorgverzekering voor senioren) en Medicaid (zorgverzekering voor de allerarmsten). De Democraten zagen het al aankomen, getuige deze romantisch muziek video: Romney hartje Ryan.

George H. W. Bush voor Romney
Het zat er al een tijdje aan te komen, oud president George H. W. Bush heeft in Houston, Texas nu officieel zijn steunt uitgesproken voor Mitt Romney. Net als Marco Rubio eerder benadrukte hij dat het nu toch echt tijd is om met z’n allen achter één kandidaat te gaan staan. “Time when to hold ’em, time when to fold ’em”, zo citeerde de oude Bush de Amerikaanse country zanger Kenny Rogers. En Barbara Bush voegde daar aan toe dat Ann Romney de beste First Lady zou zijn, na schoondochter Laura Bush natuurlijk. Let op hoe ze Romney de mond snoert als hij begint te slijmen.

Suikeroom Adelson ziet einde Gingrich
De grootste geldschieter van Newt Gingrich, casinomagnaat Sheldon Adelson, is in gesprek met supporters van Mitt Romney. “It appear as though he is at the end of his line”,  zei Adelson over Gingrich, die door niemand meer serieus wordt genomen. Adelson en familie waren goed voor 16 miljoen dollar voor de Super PAC van Gingrich. Gingrich’campagne is nu zo goed als blut en van Adelson hoeft hij dus niets meer te verwachten, zo lijkt het. Gingrich heeft al verklaard nochtans door te willen gaan tot de conventie in Florida, desnoods uit eigen zak.

Kerry waarschuwt voor ‘swiftboating’
John Kerry, de Democratische senator uit Massachusetts, heeft Team Obama geholpen met een fundraising mail, waarin hij waarschuwt voor de swiftboat campagne die hem de das om deed als presidentkandidaat in 2004. De verkiezingen van dit jaar staan in het teken van gigantische geldbedragen, mogelijk gemaakt door Super PACs, waardoor een select aantal rijkelui de race effectief kunnen beïnvloeden. De woordvoerder van de swiftboat campagne die in 2004 leugens verspreide over Kerry’s oorlogsverleden, zit ook achter het verhaal dat Obama niet in Amerika geboren zou zijn, en dus geen president zou mogen zijn.  Team Obama maakt zich zorgen, hoewel ze qua fundraising en peilingen nu voorlopen op de Republikeinen, gaan de mega donaties wel in meerdere mate naar de GOP.

Kort Nieuws

  • Naast Marco Rubio is er nog een latino naam om in de gaten te houden voor het de vicepresident-nominatie: Nevada gouverneur Brian Sandoval. Sandoval zou toch een veiligere keuze zijn voor de Republikeinen, die met het Sarah Palin debacle nu redelijk getraumatiseerd zijn.
  • Republikeinen hadden het liefst gezien dat hij dit jaar het erop zou wagen, maar New Jersey gouverneur Chris Christie zegt nu zelf dat hij in 2016 veel beter voorbereid zal zijn als presidentskandidaat. Momenteel steunt Christie Mitt Romney.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.