WarRoom

Start en slot Democratische conventie vallen in het water

05-09-2012 23:30


CHARLOTTE, North Carolina –  Aanvankelijk leek het alsof de weergoden met tropische storm Isaac Mitt Romney ongunstig gezind waren, maar met Barack Obama lijken ze ook niet veel op te hebben. Zowel de eerste als de laatste dag van de Democratische Nationale Conventie is in het water gevallen. Nu al. Op maandag, de nationale feestdag Labor Day, werd het CarolinaFest al geteisterd door hevige hoosbuien en de festiviteiten moest voortijdig afgebroken worden. De Democraten hadden het CarolinaFest gepland als evenement speciaal om de lokale bevolking ook te betrekken bij wat een knallende start had moeten zijn van de Obama 2012 campagne. En nu is ook bekend gemaakt dat president Obama’s slot speech in het Bank of America stadium op donderdag niet door kan gaan wegens “severe weather forecasts”. Een enorme domper op wat een epische laatste avond had moeten worden.

Het Bank of America stadium heeft plek voor meer dan 70.000 man en de bedoeling was dat de Democratische Conventie juist inclusiever zou worden dan het feestje van de Republikeinen. Niet alleen delegates, pers en campagne-vrijwilligers waren welkom, ook de gewone sterveling kon via locale campagne-kantoors kaartjes krijgen om president Obama in het echie te zien. Dat gaat hem nu niet worden. Obama zal nu spreken voor een publiek van slechts 20.000 man in de Times Warner Arena, de plek waar het eerste deel van de conventie al plaats had. Zie hier het verschil. En  dat is dus tevens twee keer zo klein als het Tampa Bay Times Forum van de Republikeinen in Florida, dat plek had voor zo’n 40.000 man.

Maar liefst 65.000 mensen hadden zich opgegeven voor ‘community credentials’ om de speech bij te wonen en zullen diep teleurgesteld zijn. De Obama campagne belooft de gedupeerden een heuse conference call met de president op donderdag middag, en een nieuwe kans de president te zien ergens tussen nu en november.

De conventie mag dan voor een groot deel in het water zijn gevallen, echte hardcore Obama fans laten hun plezier en hun liefde voor de president niet verregenen, getuige de volgende foto’s. “Once you go black, you never go back.”