WarRoom

Olympische uniforms VS mogen op brandstapel

13-07-2012 16:12


Op de brandstapel met de Olympische uniformen! Dat vindt Harry Reid, leider van de Democraten in de Senaat. Mag dan wel ontworpen zijn door het all American Ralph Lauren, de pakjes en baretjes zijn wel made in China, en dat moeten we niet willen met z’n allen. Reid verklaarde gisteren: “I am so upset that I think the [U.S.] Olympic Committee should be ashamed of themselves, I think they should be embarrassed. I think they should take all the uniforms, put them in a big pile and burn them and start all over again.” Beter nog dragen de Amerikaanse atleten helemaal niets dan een katoenen hempje waar met de hand ‘USA’ op geverfd is. Want, aldus Reid: “We have people in the textile industry who are desperate for jobs.”

Het is ieder geval een onderwerp waar zowel Democraten als Republikeinen het over eens zijn. Dat de uniformen in 2008 ook al van Chinese makelij waren, deed niets om de woede te temperen. Ralph Lauren wilde niet reageren op de controverse. Wat ondergetekende betreft mogen die baretten en dat rokje sowieso op de brandstapel, wegens bijzonder lelijk.

UPDATE: De Democraten in de Senaat hebben een wetsvoorstel ingediend om ervoor te zorgen dat in de toekomst de Olympische uniformen in de VS worden gemaakt. Ralph Lauren heeft ook al toegezegd de pakjes voortaan in Amerika te produceren.