WarRoom

Biden voor homohuwelijk (VIDEO), Paul wint delegates Nevada en Maine, Johnson libertarische nominatie

07-05-2012 10:15

President Obama trapte zaterdag zijn campagne af in de swing states Ohio en Virginia, maar behalve zijn fans waren ook afgevaardigden van Mitt Romneys campagneteam aanwezig. Ze zaten er bovenop om Obama’s boodschap de kop in te drukken en journalisten te wijzen op de lege stoelen en ‘tegenvallende’ opkomst. David Axelrod en andere Obama adviseurs wierpen tegen dat de president nog altijd veel meer mensen trekt dan Mitt Romney en dat er van een Obama enthusiasm gap geen sprake is. Ondertussen heeft vicepresident Joe Biden Obama in een lastig parket gebracht.

Biden voor homohuwelijk
Vicepresident Joe Biden heeft zondag in NBC’s Meet The Press wat opmerkelijk uitspraken over het homohuwelijk gedaan: “I am absolutely comfortable with men marrying men, women marrying women.” Hij voegde daar wel aan toe dat Obama het beleid maakt en dat dit zijn mening is. En dat een serie als Will and Grace meer voor de acceptatie van homoseksualiteit heeft gedaan dan wat dan ook… Biden en Obama hebben de strijd voor gelijke rechten altijd gesteund, maar in de 2008 campagne hebben ze verklaard dat ze tegen de openstelling van het huwelijk zijn voor koppels van hetzelfde geslacht. Obama steunt wel een partnerschapsregistratie die dezelfde rechten geeft aan gay koppels als het huwelijk. Woordvoerders van Biden en Obama probeerden de uitspraken van de vicepresident te downplayen en verklaarden dat er geen verschil was tussen wat Biden en Obama voor ogen hebben.


Paul wint delegates Nevada en Maine
We hebben al een tijd niets van hem gehoord, maar hij is officieel nog de enige uitdager van Mitt Romney voor de Republikeinse presidentsnominatie. Ron Paul heeft geen kans om Romney in te halen, maar wint ondertussen stiekem wel meerderheden van de delegates in de staten Nevada en Maine. Ron Paul supporters hebben hem op de Republikeinse conventie in Nevada aan maar liefst 22 delegates geholpen. Mitt Romney hield er drie over, terwijl hij in februari toch 50% van de stemmen in de caucus haalde. En ook op de Republikeinse conventie in Maine behaalden de Paulites een  meerderheid:  21 van de 24 Maine delegates zullen Ron Paul vertegenwoordigen op de Republikeinse Nationale Conventie in Florida eind augustus.

Johnson wint Libertarische nominatie
Ron Paul heeft altijd geweigerd de Republikeinse partij te verlaten voor een Libertarian ticket, Gary Johnson heeft dat in december wel gedaan. En afgelopen zaterdag heeft de oud-gouverneur van New Mexico met 70% van de stemmen de nominatie gewonnen op de partijconventie in Las Vegas van de Libertarian Party. Johnsons staat erom bekend dat hij marihuana en het homohuwelijk wilt legaliseren, en maakt in de Amerikaanse politiek dus zeer weinig kans. Hij heeft recentelijk ook het ontslag van Richard Grenell, Romneys homoseksuele buitenland adviseur, scherp veroordeeld.

Kort Nieuws

  • In North Carolina wordt morgen gestemd over een ban op het homohuwelijk. Bill Clinton heeft een robocall ingesproken om kiezers ervan te weerhouden er voor te stemmen.
  • In de New York Times wordt president Obama omschreven als een ‘aging rock star’ in de discussie over de mensenmenigtes die hij nog aan weet te trekken.
  • Bryan Fischer, de conservatieve radio talk show host van de American Family Association, veroordeelde Mitt Romney al eerder voor het aannemen van de homoseksuele Richard Grenell, nu veroordeelt hij hem omdat Romney zich heeft laten beïnvloeden door mensen zoals hem en Grenell heeft laten gaan. “If Mitt Romney can be pushed around, intimidated, coerced, coopted by a conservative radio talk show host in Middle America, then how is he going to stand up to the Chinese? How is he going to stand up to Putin?”, aldus Bryan Fischer.
  • President Obama heeft de nieuw gekozen Franse president François Hollande gefeliciteerd en hem vast in het Witte Huis uitgenodigd voor een ontmoeting voorafgaand aan de G8-top op Camp David en de NAVO-top in Chicago later deze maand.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.