WarRoom

NBC in Situation Room, Osama bin Laden, Obama’s coolheid (VIDEO) centraal in campagne

28-04-2012 11:00

Het is volgende week een jaar geleden dat Osama bin Laden de dood vond, en dat wordt een punt dat Team Obama flink zal uitmelken. Vicepresident Biden vat president Obama’s record graag samen met: “Osama bin Laden is dead, General Motors is alive.” Eerder deze week sprak Biden erover en haalde daarbij hard uit naar Mitt Romney, van wie alleen maar het tegenovergestelde verwacht zou kunnen worden. Er is nu ook een spotje gelanceerd om Romney te kijk te zetten met zijn opmerkingen in 2008 dat de jacht op bin Laden het geld niet waard was. Maar Team Obama gaat verder.

NBC in Obama’s Situation Room
Deze week kreeg NBC’s Brian Williams de unieke kans om te filmen in de Situation Room van het Witte Huis, de ruimte waar de president live updates kreeg van de Navy Seal operatie die Osama bin Laden uitschakelde. Niet alleen sprak Williams met Obama over dit hoogtepunt van zijn termijn, ook Hillary Clinton, Joe Biden en nationale veiligheidsadviseurs komen aan het woord. De interviews worden op woensdagavond 2 mei uitgezonden, een dag na de sterfdag van Osama bin Laden. De uitzending zal de iconische Situation Room foto als uitgangspunt nemen wanneer de betrokkenen hun verhaal vertellen.

Zowel het interview als het spotje krijgen kritiek van de Republikeinen: Obama zou de dood van Osama bin Laden politiseren en dat zou ongepast zijn voor een onderwerp dat juist de nationale eenheid zou moeten bevorderen. Team Obama vindt het niet meer dan logisch dat erover gesproken wordt.

McCain: “Shame on Obama”
John McCain, de rivaal van Mitt Romney in 2008, maar nu zijn supporter, heeft ook harde bewoordingen gebruikt om de Obama campagne te bekritiseren met het gebruik van Osama bin Laden voor hun boodschap.

Shame on Barack Obama for diminishing the memory of September 11th and the killing of Osama bin Laden by turning it into a cheap political attack ad. This is the same President who once criticized Hillary Clinton for invoking bin Laden ‘to score political points. This is the same President who said, after bin Laden was dead, that we shouldn’t ‘spike the ball’ after the touchdown. And now Barack Obama is not only trying to score political points by invoking Osama bin Laden, he is doing a shameless end-zone dance to help himself get reelected.”

Naming en shaming Romney donoren
Eén van Obama’s campagnewebsites heeft een lijst gemaakt van acht personen die aan Mitt Romneys campagne gedoneerd hebben en die een niet zo geweldige reputatie zouden hebben. Het stuk getiteld Behind the curtain: A brief history of Romney’s donors beschuldigt de mannen van “betting against America”. Een stuk in de Wall Street Journal noemt de lijst min of meer een ‘enemy list’ vooral bedoeld om Romneys donoren te intimideren.

Trump vindt Karl Rove’s anti-Obama spotje vreselijk
Steun uit onverwachte hoek voor president Obama. Donald Trump heeft gehakt gemaakt van een spotje dat Karl Rove’s anti-Obama Super PAC de ether in heeft gestuurd. In het spotje van American Crossroads wordt Obama notabene aangevallen op zijn coolheid. Hij zou meer een celebrity dan een goede president zijn. Trump reageerde op het spotje bij MSNBC’s Morning Joe:

I thought it was one of the worst commercials, in terms of what they were  trying to do, that I’ve ever seen. They are making Obama look great. They are making him look like that’s  the man we want to be president. I looked at that clip very closely, and  actually, I couldn’t believe it.

Een schot in eigen doel dus:

Kort Nieuws

  • Ook de First Lady heeft een bijdrage geleverd aan de nieuwe centrale campagneboodschap van Team Obama die ervoor moet zorgen dat de dood van Osama bin Laden niet vergeten wordt.
  • BuzzFeed heeft een leuk lijstje gemaakt om te laten zien dat het wel meevalt met Obama’s coolheid.
  • Marco Rubio, de jonge senator uit Florida en favoriet voor het vicepresidentschap, heeft een boete gekregen van $8000 van de Federal Election Commission voor het aannemen van ongeoorloofde donaties aan zijn senaatscampagne in 2010.
  • Niet vergeten: vanavond het White House Correspondents Dinner. Politiek en comic relief op de zaterdagavond.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.