WarRoom

De Mommy Wars 2012 in beeld

13-04-2012 17:00

http://www.youtube.com/watch?v=T_BRWBUVhyc

Dit is het fragment op CNN waar deze week de Mommy Wars mee ontketend werden. Democratisch stratege Hilary Rosen meent dat Mitt Romney zijn vrouw Ann niet in zijn campagne kan gebruiken:

What you have is Mitt Romney running around the country saying, well, you know, my wife tells me that what women really care about are economic issues. And when I listen to my wife, that’s what I’m hearing. Guess what, his wife has actually never worked a day in her life. She’s never really dealt with the kind of economic issues that a majority of the women in this country are facing.

Dat schoot Ann Romney in het verkeerde keelgat. Vijf jongens opvoeden (misschien zes) is immers ook zwaar werk. Op Twitter en bij Fox News sloeg mevrouw Romney terug: 

http://www.youtube.com/watch?v=-zAAYOC6Fic

Ann Romney pleit ervoor dat zowel werkende moeders als de thuisblijfmoeders gerespecteerd moeten worden voor de keuzes die ze maken. Daarbij gaat ze aanvankelijk voorbij aan het punt dat Rosen wilde maken: miljoenen vrouwen die niet de luxe hebben om te kiezen voor een leven thuis bij de kinderen, omdat ze anders niet rond kunnen komen. Ann Romney kampt inderdaad met een imago van verwend prinsesje dat rondrijdt in meerdere Cadillacs met een leven dat ver weg staat van de gemiddelde Amerikaan. Dat probleem heeft ze al zolang als haar man aan verkiezingen meedoet. Het beeld van de bevoorrechte vrouw probeert ze tegen te spreken met een ander verhaal: ze heeft dan nooit financiële problemen gehad, wel heeft ze genoeg strijd in haar leven gekend doordat ze leed aan MS en borstkanker. En ook al zijn ze puissant rijk, Mitt en zij kunnen echt wel meeleven met de Amerikanen die minder bedeeld zijn. Je moet het Team Romney nagegeven, om het gat met de vrouwenstem te slechten heeft Mitt Romney een hele goeie aan zijn vrouw als een sympathieke en welbespraakte vertegenwoordiger.

Hilary Rosen kreeg er tenslotte niet alleen van langs bij Republikeinen en Democraten, ook CNN’s Wolf Blitzer pakte haar hardhandig aan: “Why are you smiling?” en “Democrats are throwing you under the bus!” . Inmiddels heeft Rosen wel excuses gemaakt.