WarRoom

Limbaugh noemt linkse student een slet, voorverkiezingen Washington, topadviseur Bush biedt excuses aan

03-03-2012 10:00

Terwijl Republikeinse kiezers in de staat in Washington hun voorkeur uitspreken voor hun presidentskandidaat, heerst er een heftige controverse in de stad Washington. Gisteren besloot president Obama zich daar in te mengen.

Limbaugh noemt studente een slet, Obama belt met studente
De conservatieve radiopresentator Rush Limbaugh is het middelpunt van een ouderwetse schreeuwpartij. Limbaugh heeft rechtenstudente Sandra Fluke een slet genoemd nadat ze voor het Congres pleitte voor de opname van anticonceptie in haar zorgverzekeringspakket. Zo zei hij woensdag: “What does it say about the college co-ed Susan [sic] Fluke, who goes before a congressional committee and essentially says that she must be paid to have sex? What does that make her? It makes her a slut, right? It makes her a prostitute. She wants to be paid to have sex.

Inmiddels distantiëren prominente Republikeinen zich van hem, trekken zijn adverteerders zich terug en belt Obama de studente om zijn steun voor haar uit te spreken. Deze controverse wordt algemeen gezien als nadelig voor Republikeinen. Een machtige, mannelijke en conservatieve radiopresentator die een weerloze studente uitscheldt, dat straalt niet het juiste beeld uit. Republikeinen hadden gehoopt het anticonceptiedebat te voeren in termen van religieuze vrijheid. Dat is mislukt. Nu gaat het volledig over de positie van vrouwen.

Romney, Santorum, Paul kanshebber in voorverkiezingen Washington
Republikeinen in de staat Washington gaan vandaag naar caucussen om hun voorkeur uit te spreken voor de Republikeinse nominatie. Bij caucussen – in essentie gewoon vergaderingen van partijleden – is de opkomst laag en dus gaat het erom welke campagne het beste zijn aanhangers weet te mobiliseren. Als de voorverkiezingen werden gehouden door middel van een gewone stemming zou Mitt Romney gemakkelijk winnen, zo blijkt ook uit peilingen. Maar nu worden Mitt Romney, Rick Santorum en Ron Paul alledrie als kanshebber gezien. De uitslag is waarschijnlijk morgenochtend bekend.

Romney hypocriet, volgens Santorum
Rick Santorum beschuldigt Mitt Romney van hypocrisie nadat nieuw beeldmateriaal van Romney uit 2002 laat zien hoe hij trots vertelt miljoenen in federaal overheidsgeld te hebben binnengesleept voor de Olympische Spelen in Salt Lake City. In zijn huidige campagne wil Romney juist snijden in de federale begroting.

Kort Nieuws

  • De campagne van Rick Santorum heeft de landelijke Republikeinse Partij officieel gevraagd onderzoek te doen naar hoe de laatste delegate is toebedeeld zijn in de voorverkiezingen van Michigan afgelopen dinsdag. Volgens Santorum had hij hier recht op en kreeg Romney hem onterecht toegewezen.
  • De voorzitter van de 2004 Bush herverkiezingscampagne biedt zijn excuses aan voor anti-homo voorstellen die de campagne deed. Hij kwam zelf uit de kast in 2010. Het is ook een teken dat het homoseksualiteit steeds minder een issue is, zelfs bij Republikeinen.
  • Rocker Ted Nugent spreekt zijn steun uit voor Mitt Romney.
  • Is Obama’s ambitie om alle Amerikanen naar de universiteit te sturen toch niet snobistisch volgens Santorum? Mogelijk niet want hij erkent nu dat het een “strong term” was en “probably not the smartest thing”.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.