WarRoom

State of the Union en de GOP (p)rebuttals

25-01-2012 14:00

De State of the Union is niet alleen een mooi campagne momentje voor President Obama. Ook andere partijen lieten van zich horen.

Mitt Romney nam gisterochtend alvast een voorschot in zijn eigen ‘prebuttal’ op de speech van Obama. Hij waarschuwde Amerika voor de ‘divisive rhetoric’ van Obama:

De Republikeinse Partij heeft ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om een pijnlijk anti-Obama spotje te lanceren, speciaal voor de State of the Union address.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T04DpcAQVv0

Na de toespraak van de president is het een goede gewoonte om de tegenpartij ook aan het woord te laten. Aan gouverneur van Indiana Mitch Daniels de eer om namens de Grand Old Party te spreken:

Sinds vorig jaar pakt ook de Tea Party haar SOTU momentje. Dat leverde hilarische beelden op van Michele Bachmann die in 2011 nogal moeite had de juiste camera te vinden. Dit jaar kon niemand minder dan Herman Cain zich weer even in de kijker spelen:

Tot slot nog een aardig spotje van de organisatie Bankrupting America die alle retorica zat is. Geen woorden maar daden graag: