WarRoom

Livestream Alert: CNN debat

19-01-2012 14:00

Vannacht om 02.00 Nederlandse tijd kunnen de campaign junkies opblijven voor een debat tussen de Republikeinse kandidaten georganiseerd door CNN en de Southern Repubican Leadership Conference. Het is het laatste debat voor de kiezers van South Carolina naar de stembus gaan.

Frontrunner Mitt Romney is de man die de meeste klappen mag verwachten. De kijker kan zich waarschijnlijk weer verheugen op het vuurwerk waar Newt Gingrich voor gaat zorgen, net als vorige keer bij Fox News, waar hij spontaan een staande ovatie kreeg. Ook de vurige libertair Ron Paul zal zijn best doen, en met hem kan je altijd lachen. Het is voor Paul te hopen dat het niet te vaak over buitenlands beleid zal gaan. Rick Santorum moet ook indruk maken als hij nog mee wilt doen in de race voor de anti-Romney. Rick Perry kon zich vanwege zijn miserabele peilingen bijna niet kwalificeren, maar is nu met de hakken over de sloot door en mag toch meedoen van CNN. Naar omstandigheden deed hij het in het vorige debat niet slecht, maar het wachten is op zijn aftocht.

Vragen voor CNN host John King kan men hier indienen. Live meekijken kan hier, en een tweetverslag nalezen kan bij @bertine83

UPDATE 18:34 Rick Perry is niet meer. Er staan vanavond vier  man op het podium: Romney, Gingrich, Santorum en Paul.