WarRoom

News Of The Day donderdag 12 januari 2012

12-01-2012 09:00

De campagne in South Carolina is in volle gang. De verwachting is dat het een smerige campagne zal worden. Om de dag mee te beginnen, lees het overzicht van Nate Silver op FiveThirtyEight waarin hij de peilingen analyseert en tot de conclusie komt dat Romney een goede kans maakt om als overwinnaar uit de bus te komen in die staat.

Romney in bescherming genomen door partijprominenten
Steeds meer prominente Republikeinen, waaronder de invloedrijke radio-presentator Rush Limbaugh, spreken zich uit tegen de aanvallen op het verleden van Romney bij Bain Capital. Ze zijn bang dat de waarschijnlijke kandidaat te veel beschadigd wordt nog voordat hij de arena met Obama betreedt.

Gingrich tempert zijn aanvallen niet
In de media verschijnen inmiddels berichten dat Gingrich zichzelf niet meer in de hand heeft. Uit wraak voor negatieve spotjes over hem in Iowa, zou hij bereid zijn Romney en de Republikeinen de kans op het presidentschap te ontnemen. Maar gisteravond leek Gingrich tijdens een ontmoeting met kiezers te suggereren dat zijn aanvallen op Romney inderdaad te ver gingen. Enkele uren later, echter, stuurde de campagne van Gingrich een persbericht uit waaruit blijkt dat dat toch niet het geval is. Met andere woorden, Romney kan zijn borst nat maken voor wat Gingrich en de aan hem gelieerde Super PACs hem zullen brengen.

Cain zal toch geen “unconventional endorsement” uitspreken
Herman Cain zal geen steun uitspreken voor een van zijn voormalige rivalen. Eerder zei hij nog dat hij in de aanloop naar de voorverkiezingen van South Carolina een “unconventional endorsement” zou doen. In plaats daarvan gaat hij campagne voeren voor zijn “9-9-9 plan”. Plannen voor een nieuwe presidentscampagne heeft hij vooralsnog niet.

Romney haalt $24 miljoen op
Gisteren maakte de Romney campagne bekend dat zij afgelopen kwartaal $24 miljoen hebben opgehaald en dat is meer dan in eerdere kwartalen. Eerder deze week maakte de campagne van Ron Paul bekend $13 miljoen te hebben opgehaald. Zowel qua overwinningen als qua geld staat Romney er dus goed voor. Maar de nominatie heeft hij nog niet in handen. Politico stelt 5 vragen waarop hij nog een antwoord schuldig is.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een kleine selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.